Een ademsessie zorgt voor innerlijke rust, balans en vitaliteit 

Sta jij al lang onder druk en voel je je gespannen, moe en snel geïrriteerd? Ademcoaching is een zeer effectieve methode waarmee je in een kort tijdsbestek veel kan doen aan stress en burn-outklachten, hyperventilatie, paniekaanvallen, maar ook wanneer je last hebt van andere emotionele of fysieke klachten biedt ademcoaching uitkomst. Ademcoaching brengt je weer in balans! Afhankelijk van je hulpvraag kan ik verschillende ademtechnieken inzetten.

Ademcoaching is geschikt voor kinderen en volwassenen. 

Ademoefeningen voor kinderen helpen het kind te ontspannen en in balans te blijven. Want ook kinderen hebben stress, na een dag school zit hun hoofd vol of ze zijn onrustig van alle dingen die moeten: huiswerk, speelafspraken, sport.

Ademcoaching voor kinderen is onder andere bedoeld voor kinderen/jongeren die moeilijk kunnen ontspannen, kinderen die veel hebben meegemaakt, regelmatig hoog ademen of hyperventilatieklachten hebben, faalangst of slaapproblemen hebben. 

Voor kinderen met ADD, ADHD, Autisme is met name hartcoherentie een eenvoudige, doeltreffende manier om zelf stress te reguleren. Een coherent hart betekent dat hersenen en het hart in harmonie samenwerken. Deze harmonieuze samenwerking is een effectieve manier om gevoelens van stress en angst beheersbaar te maken.

* Voor ademcoaching met kinderen wordt er eerst een intake-gesprek met de ouders gevoerd waarin de ouders informatie over het kind kunnen verschaffen. Daarna volgen er enkele ademsessies met het kind alleen. In een ademsessie doen we ademhalingsoefeningen en eenvoudige meditatie- en yogaoefeningen.


Belangrijke ademtechnieken op een rij:

Hartcoherentie
Van stress naar rust, ontspanning en veerkracht! In 4 stappen naar een betere (hartcoherente) ademhaling. Wanneer je je ademhaling gaat vertragen kom je in een staat waarin je hart en je hersenen veel beter op elkaar zijn afgestemd en je veel meer rust zal ervaren. Ook voor sporters een geweldige manier om meer rendement uit je training te halen!

Fit en Energiek ademhaling (Wim Hof Methode)
Een actieve oefening die effectief is bij mensen met vermoeidheid en verschillende fysieke klachten. Je immuunsysteem verbetert, je lichaam wordt fitter, rustiger en meer basisch (lichaam ontzuurt). 

Actief uitademen
Je uitademing verlengen is reinigend, verdiepend, rustgevend, regulerend en stimuleert het zelfhelende vermogen van je lichaam. Je vindt een nieuwe balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Verbonden ademhaling
Deze methode wordt ook wel Balance Breathing of Transformational Breath genoemd. Onverwerkte trauma’s en emoties uit het verleden worden losgelaten en maken plaats voor gezondheid, rust en zelfvertrouwen. Een ademsessie waarbij gebruik wordt gemaakt van muziek en acupressuurpunten om het proces te ondersteunen. Een helende ademreis!

Een reactie op de ademcoaching van Verademend:

Ursula: “Door de ademcoaching van Colette heb ik voor het eerst sinds lange tijd geen koude handen en voeten meer. Eén van de vervelende bijkomstigheden van chronische hyperventilatie. Als je de ademhaling onder controle krijgt is dat “Verademend”!

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Bel: 06–44365009 of stuur een bericht via onderstaand formulier.