Een ademsessie zorgt voor innerlijke rust, balans en vitaliteit 

Sta jij al lang onder druk en voel je je gespannen, moe en snel geïrriteerd? Of heb je veel meegemaakt waardoor je natuurlijke adempatroon is veranderd?

Ademcoaching is een zeer effectieve methode waarmee je veel kan doen aan HSP-, stress- en burn-outklachten, hyperventilatie of paniekaanvallen. Ook wanneer je last hebt van andere emotionele of fysieke klachten kan ademcoaching in veel gevallen uitkomst bieden.

Ademcoaching geeft je de ondersteuning om mentaal en fysiek weer in balans te komen! Stresshormonen als adrenaline en cortisol maken plaats voor het kalmerende hormoon serotonine dat zorgt voor rust in lichaam en geest. Met een goede ademhaling voorzie je je hele lichaam van zuurstof en stimuleer je de processen in al je lichaamscellen.

Afhankelijk van je hulpvraag kunnen er verschillende ademtechnieken worden ingezet.

Praktische info: 1. draag bij een ademsessie loszittende kleding 2. eet niet te veel van tevoren 3. drink veel water na de sessie 4. de sessies vinden grotendeels liggend plaats, er zijn dekentjes aanwezig.


 
Belangrijke ademtechnieken op een rij:

Hartcoherentie
Van stress naar rust, ontspanning en veerkracht! In 4 stappen naar een betere, hartcoherente ademhaling. Wanneer je je ademhaling gaat vertragen kom je in een staat waarin je hart en je hersenen veel beter op elkaar zijn afgestemd en je veel meer rust zult ervaren. De aanmaak van stresshormonen adrenaline en cortisol neemt af en die van het rust- en herstelhormoon serotonine neemt toe! Een eenvoudige maar doeltreffende methode voor mensen met stressklachten, ‘hoge’ ademhaling, hyperventilatie of andere klachten waarbij problemen met de ademhaling worden ervaren. In 3 weken wordt er toegewerkt naar een ontspannen adempatroon.

Deze bijzondere methode is ook voor sporters een geweldige manier om meer rendement uit een training te halen en sneller te herstellen!

Verbonden Ademhaling (ook bekend als Transformational Breath) 
Trauma’s en negatieve emoties uit het verleden liggen tot op celniveau opgeslagen in ons lichaam en kunnen er voor zorgen dat je belemmerd wordt om optimaal te ademen en voluit te leven. Door een bewust verbonden ademhaling kunnen oude gedachten, patronen en emoties vanuit het onderbewustzijn naar de oppervlakte komen en worden losgelaten. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor zelfvertrouwen, ontspanning en vitaliteit en voel je een diepere verbinding met je ware zelf.

De Verbonden Ademhaling is een transformerende ademsessie waarbij je in een ritme ademt waarmee je een energiestroom op gang brengt en er meer zuurstof naar je lichaamscellen wordt gebracht. Het ademhalingssysteem wordt geopend en de cellen opgeschoond waardoor je immuunsysteem wordt versterkt en er zowel fysieke, mentale, emotionele als spirituele heling kan plaatsvinden.

Als ademcoach begeleid ik je in deze helende ademreis. We starten met een gesprek waarin jij desgewenst kunt vertellen over je achtergrond en hoe het nu met je gaat en welke intentie je wilt zetten voor de ademsessie. De ademsessie zelf bestaat uit een actief deel van ongeveer een half uur, gevolgd door een ontspanningsfase waarbij alles wat er naar de oppervlakte is gekomen kan transformeren en integreren. In deze fase ervaart men over het algemeen een gevoel van vreugde, bevrijding en diepe ontspanning. Ter afsluiting bespreken we wat je hebt ervaren. Tijdens de sessie wordt er gebruik gemaakt van muziek en zachte aanraking van acupressuurpunten om het proces van ontladen te ondersteunen.

Buteyko 
Deze methode is ontwikkeld door dr. Konstantin Pavlovich Buteyko. Hij ontdekte dat veel gezondheidsproblemen het gevolg zijn van te veel en te diep ademhalen. Dit noem je chronische hyperventilatie. De Buteyco methode gaat uit van ademen door je neus en minder ademen. Het CO2 (koolzuur) niveau in het bloed wordt hoger en daardoor kunnen je cellen meer zuurstof opnemen! Hierdoor verbetert de algehele gezondheid, kunnen veel klachten verminderen en voel je je rustiger.

Fit en Energiek ademhaling (Wim Hof Methode)
Een oefening die effectief is bij mensen met vermoeidheid en verschillende fysieke klachten. Deze ademoefening versterkt je immuunsysteem, verbetert de werking van je zenuwstelsel, je lichaam ontzuurt en wordt alkalischer waardoor ontstekingen afnemen, je krijgt meer mentale kracht en focus en je voelt je energieker en blijer!

Als aanvulling op deze ademmethode is het regelmatig nemen van een koude douche een aanrader voor nog meer energie, focus en een sterker immuunsysteem.

Actief uitademen 
Je uitademing verlengen is reinigend, verdiepend, rustgevend, regulerend en het stimuleert het zelfhelende vermogen van je lichaam. Je vindt een nieuwe balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Door actief uit te ademen breng je je ademgang omlaag wat belangrijk is wanneer je ademhaling door stress te vaak aan de hoge is kant is.

Je ademgang omlaag brengen oftewel naar je buik ademen is gezond en stimuleert je zelfvertrouwen en balans, je buik is immers het centrum van je lichaam en het centrum van je zijn. Met een buikademhaling stuur je energie naar je organen en geef je tevens je organen een massage!

Ademcoaching is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Ademoefeningen voor kinderen helpen het kind te ontspannen en in balans te blijven. Want ook kinderen kunnen stress ervaren, na een dag school zit hun hoofd vol of ze zijn onrustig van alle dingen die ‘moeten’: huiswerk, speelafspraken, sport.

Ademcoaching voor kinderen is onder andere bedoeld voor kinderen/jongeren die moeilijk kunnen ontspannen, kinderen die veel hebben meegemaakt, regelmatig hoog ademen of hyperventilatieklachten hebben, faalangst of slaapproblemen hebben. Voor kinderen met ADD, ADHD, Autisme is met name hartcoherentie een eenvoudige, doeltreffende manier om zelf stress te reguleren. Een coherent hart betekent dat de hersenen en het hart in harmonie samenwerken. Deze harmonieuze samenwerking is een effectieve manier om gevoelens van stress en angst beheersbaar te maken.

* Voor ademcoaching met kinderen wordt er eerst een intake-gesprek met de ouders gevoerd waarin de ouders informatie over het kind kunnen verschaffen. Daarna volgen er enkele ademsessies met het kind alleen. In een ademsessie worden ademhalingsoefeningen en eenvoudige meditatie- en yogaoefeningen gedaan, e.e.a. wordt afgestemd op het kind en de hulpvraag.

Een reactie op de ademcoaching van Verademend:

Ursula: “Door de ademcoaching van Colette heb ik voor het eerst sinds lange tijd geen koude handen en voeten meer. Eén van de vervelende bijkomstigheden van chronische hyperventilatie. Als je de ademhaling onder controle krijgt is dat “Verademend”!

Afspraak maken?

Gebruik de knop rechtsonderin of stuur een bericht via onderstaand formulier.

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Hoe heb je Verademend gevonden?

  Onderwerp *

  Bericht