Ben jij je bewust van je ademhaling als je achter je bureau zit? Veel mensen niet! Met alle vervelende gevolgen van dien. Als je druk bent of je gaat helemaal op in je (computer) werk dan kun je je adem vastzetten. Het gevolg is vaak hoofdpijn, nekpijn, duizeligheid, vermoeidheid etc. etc. etc.

Vergeet dus niet te ademen! En let tevens op je houding: trek je je schouders op? Klem je je kaken op elkaar? Dan is het onmogelijk om goed te ademen. Ontspan je schouders en til je borstbeen wat op. Zo creëer je meer rust en ruimte in je ademgebied. Adem rustig in en uit door je neus. Beweeg regelmatig even, rek je uit of haal een kopje thee.

Kun je wat hulp gebruiken om klachten te voorkomen of te verhelpen? Neem dan contact op. Ik help je graag!

Beeldscherm apneu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *