Een Verbonden Ademhaling wordt ook wel Transformational Breath genoemd en vindt zijn oorsprong in de yogatraditie (pranayama), rebirthing en soundhealing. Tijdens een sessie adem je door middel van een Verbonden Adem in eerder afgesloten gebieden van het lichaam. Dit kan onverwerkte emoties naar de oppervlakte brengen. Je zakt naar je onderbewuste en komt meteen tot de kern, zonder dat je die oude ervaringen hoeft te bespreken. Je komt meer in verbinding met je intuïtie en innerlijke kracht.

Het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent of misschien al lang geleden hebt weggestopt om te kunnen overleven. Alleen je lichaam reageert nog wel vanuit die trauma’s doordat je snel in een vecht of vlucht reactie schiet of altijd alert bent of je juist terugtrekt of bevriest. Trauma’s en negatieve ervaringen uit het verleden kunnen er voor zorgen dat je belemmerd wordt om optimaal te ademen en voluit te leven. Door een Verbonden Ademhaling kunnen oude gedachten, patronen en emoties vanuit het onderbewustzijn naar de oppervlakte komen en worden losgelaten.

De Verbonden Ademhalingssessie is een transformerende ademsessie waarbij je in een ritme ademt waarmee je een energiestroom op gang brengt en er meer zuurstof naar je lichaamscellen wordt gebracht. Het ademhalingssysteem wordt geopend en de cellen opgeschoond waardoor je immuunsysteem wordt versterkt en er zowel fysieke, mentale, emotionele als spirituele heling kan plaatsvinden.

Hoe gaat een Verbonden Ademsessie? Als ademcoach begeleid ik je in deze ademreis. We starten met een gesprek waarin jij desgewenst kunt vertellen over je achtergrond en hoe het nu met je gaat en eventueel welke intentie je wilt zetten voor de ademsessie. De ademsessie zelf bestaat uit een actief deel van ongeveer een half uur, gevolgd door een ontspanningsfase waarbij alles wat er naar de oppervlakte is gekomen kan transformeren en integreren. In deze fase ervaart men over het algemeen een gevoel van vreugde, bevrijding en diepe ontspanning.

Ter afsluiting bespreken we wat je hebt ervaren. Tijdens de sessie wordt er gebruik gemaakt van muziek en zachte aanraking van acupressuurpunten om het proces van ontladen te ondersteunen.

Verbonden Ademhalingssessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *