Veel werkgevers zijn bereid om te investeren in het welzijn van werknemers. Meestal wordt er gedacht aan beweging en voeding. Fruit op het werk, sport op het werk etc. Dit is natuurlijk een fantastische ontwikkeling maar minstens zo belangrijk als beweging en gezonde voeding is een gezonde ademhaling.

Veel mensen in onze jachtige en snel veranderende maatschappij gaan gebukt onder hoge werkdruk, hierdoor gaat de ademfrequentie omhoog met alle gevolgen van dien. Vaak worden drukke banen ook nog eens gecombineerd met de zorg en opvoeding van jonge kinderen en dan wordt het helemáál een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden.

Stressklachten zoals chronische hyperventilatie, hoofdpijn, hartkloppingen, slecht slapen, vermoeidheid tot Burn-out aan toe zijn aan de orde van de dag. Ook kan er een combinatie van problemen thuis en op het werk ontstaan (psychosociale problemen).

Herken je je in dit verhaal? Bespreek het met je werkgever! Naast eventuele gesprekken met een bedrijfsarts of psycholoog kunnen ademoefeningen je helpen meer grip te krijgen op stressklachten. In veel gevallen vergoedt de werkgever het traject.

Ademcoaching voor werknemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *