Heb je problemen met inslapen? Dan is de kans groot dat het stresshormoon cortisol nog teveel aanwezig is in je lichaam! Je kunt dit stresshormoon op verschillende manieren omlaag brengen. Probeer in elk geval eens: minder koffie drinken, maximaal 2 kopjes per dag en ’s avonds helemaal geen koffie, neem dan liever een ontspannende kruidenthee, bijvoorbeeld kamille, lavendel of citroenmelisse.

Drink ongeveer 2 liter water per dag, het is belangrijk voor al je organen en te weinig water veroorzaakt stress in je lijf. Ben je niet gewend om zoveel water te drinken, bouw het dan langzaam op. Begin met drie glazen per dag. Kruidenthee of bouillon (biologisch) tellen ook mee. Zet je schermen een uur voor het slapengaan uit. Neem lekker een uitgebreide douche of doe een avondwandeling.

In bed aangeland kun je de volgende ademoefening doen. Leg je handen met je vingers op je onderbuik, onder de navel en adem rustig in door je neus, je voelt je buik omhoog gaan, adem langzaam en volledig uit door je mond. Je voelt nu je buik omlaag gaan. Adem uit alsof je door een rietje uitademt. Wacht heel even met opnieuw inademen. Adem nu rustig weer vanuit je buik in, je longen vullen zich als het ware vanzelf weer met zuurstof. Doe dit zo lang als je het prettig vindt of tot je in slaap valt :-). Bijkomend voordeel is dat al je organen door goed naar je buik te ademen gemasseerd worden en dat is weer belangrijk voor de doorbloeding en energiehuishouding van je organen.

unnamed-2

Betere nachtrust door ademoefening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *